شعارهای تبلیغاتی برندهای مشهور دنیا
اکنون که با ویژگیهای یک شعار خوب آشنا شدیم، به مثالهایی از بهترین شعارهای تبلیغاتی برندهای مشهور و مهم اشاره میکنیم. اگر شما هم موردی به نظرتان میرسد، به خصوص در مورد شرکتها و برندهای داخلی، خوشحال میشویم آن را در بخش نظرات مطرح کنید.
۱. نایکی (Nike): فقط انجامش بده!
فهمیدن پیام و منظور شرکت نایکی از این شعار ساده و جذاب، کار سختی نیست. این برند مشهور چیزی فراتر از پوشاک و وسایل ورزشی است. نایکی در واقع با این شعار، یک طرز فکر جدید را مطرح کرده است. این شعار، شما را تشویق میکند تا به این مطلب فکر کنید که برای سالم بودن و داشتن تناسب اندام، لازم نیست ورزشکار حرفهای باشید یا در میدانهای ورزشی حماسه بیافرینید. اگر میخواهید ورزش کنید، کافی است که آن را انجام بدهید، به هر شکل و روشی که برایتان مقدور است.
البته بعید است آژانس تبلیغاتی Kennedy + Wieden که این شعار را برای نایکی برگزیده است، از ابتدا میدانسته که این شعار در نهایت منجر به تغییر رویه در این شرکت میشود. محصولات نایکی پیش از این بیشتر به دوندگان ماراتون اختصاص داشت، رشتهای که یکی از سختترین رشتههای ورزشی است. اما کمپین تبلیغاتی «فقط انجامش بده!» دامنهی فعالیتهای این شرکت را گسترش داد. این مثال به خوبی نشان میدهد که یک شرکت باید زمان زیادی برای ارائهی یک شعار صرف کند؛ شعاری که پیامهای شرکت را به خوبی منعکس میکند و با توجه به طیف مخاطبان یک برند طراحی شده است.
۲. لورئال (L’Oréal): چون لایقش هستید
همه دوست دارند که لایق باشند. کسانی که این شعار عالی را برای لورئال انتخاب کردهاند، به خوبی میدانند که زنان دوست دارند زیبا، دوستداشتنی و لایق به نظر برسند. این شعار هم در واقع دربارهی محصولات این شرکت نیست بلکه دربارهی نتیجهی نهایی است که استفاده از محصولات این شرکت به دنبال دارد.
۳. مسترکارت (MasterCard): چیزهایی هستند که با پول نمیتوان خرید، برای هر چیزی غیر از اینها، مسترکارت وجود دارد
شعار دو جملهای مسترکارت در سال ۱۹۹۷ به عنوان بخشی از یک کمپین تبلیغاتی به نام ارزشمند (priceless) ایجاد شد. این کمپین در ۹۸ کشور و ۴۶ زبان مختلف برگزار شد. این تبلیغ تلویزیونی اولین بار در سال ۱۹۹۷ پخش شد. در این تیزر تبلیغاتی پدری همراه با پسرش به تماشای یک مسابقهی بیسبال میرود. برای خرید بلیت، هاتداگ، ذرت بوداده و نوشیدنی از مسترکارت استفاده میکند اما مکالمات بین پدر و پسر و لحظات خوشی که با هم دارند، بسیار ارزشمند و غیرقابل خریدن هستند. در نهایت این جمله روی تصویر به نمایش در میآید: چیزهایی هستند که با پول نمیتوان خرید، برای هر چیزی غیر از اینها، مسترکارت وجود دارد.
این کمپین تبلیغاتی سالها پیش از اینکه شبکههای اجتماعی در کار باشد، بسیار مشهور و همهگیر شد.
چه عاملی باعث موفقیت این پیام تبلیغاتی بود؟ هر تبلیغ، موجب بروز واکنشی احساسی از طرف مخاطبان میشود. مثلا این پیام تبلیغاتی خاطرات کودکی بسیاری از افراد را زنده کرده است؛ زمانی که با پدر خود به تماشای مسابقات ورزشی رفتهاند. هر پیام تبلیغاتی به منظور تحریک احساسات خاصی در مخاطب ساخته میشود. بازاریابی نوستالژی هم یکی از انواع جلب توجه مخاطب است. این تیزر تبلیغاتی یک نمونهی خوبِ استفاده از حس نوستالژی برای معرفی یک محصول است.
۴. اپل (Apple): متفاوت بیندیش!
این شعار برای اولین بار در یکی از تبلیغات تلویزیونی اپل به نمایش درآمد. این عبارت به کمپین تبلیغاتی شرکت آیبیام (IBM) یعنی کمپین Think IBM اشاره دارد. به زودی این شعار در تمام انواع تبلیغات این شرکت به کار رفت با اینکه در آن زمان، این شرکت هیچ محصول جدید قابل توجهی ارائه نکرده بود. به سرعت مردم فهمیدند که کامپیوترهای ساخت شرکت اپل، مانند کامپیوترهای قدیمی نیستند و کاربران این کامپیوترها پس از استفاده از آنها، خلاقیت و کیفیت را تجربه کردند.
به نقل از فوربس (Forbes)، ظرف یک سال بعد از انتشار این تبلیغات، ارزش سهام شرکت اپل سه برابر شد. گرچه این شعار امروزه تغییر کرده و دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد، اما هنوز هم کاربران اپل خود را در میان افرادی میبینند که متفاوت میاندیشند.
۵. شرکت BMW: نهایتِ یک خودرو
این شرکت، یک شرکت خودروسازی آلمانی است که به سراسر دنیا ماشین میفروشد، اما در آمریکای شمالی این شرکت با این شعار خود شناخته میشود: «نهایت یک خودرو»
این شعار، اولین بار در دههی ۱۹۷۰ میلادی توسط یک آژانس تبلیغاتی نه چندان مشهور به نام Ammirati & Puris ساخته شد. هدف از این شعار، نشان دادن توان و قدرت فوقالعادهی این ماشینها و ارزش آنها برای پرداخت هزینهی بالای آن است.
۶. تسکو (Tesco): حتی یک ذرهی کوچک هم کمک میکند
این شعار جذاب، در زمینههای مختلف، دارای معنی و مفهوم است و به قدری انعطافپذیر است که پیامهای مختلف تسکو را به خوبی منتقل میکند. این شعار میتواند دربارهی هر یک از این موارد باشد: ارزش، کیفیت، خدمات و حتی مسئولیتپذیری در برابر مسائل زیستمحیطی. یکی از سادهترین و خلاقانهترین شعارهای تبلیغی همین شعار است که توسط شرکت بزرگ تسکو انتخاب شده است. این شرکت خود را به عنوان برندی برای مردم و در خدمت مردم معرفی کرده است. این شعار انعطافپذیر و در عین حال ساده، به خوبی میتواند اهداف این شرکت را بازتاب بدهد.
۷. ام اند ام (M&M): در دهانتان آب میشود نه در دستتان
فهمیدن منظور این شعار بسیار راحت است. شاید فکر کنید که همهی شکلاتها در نهایت مثل هم هستند، اما چه عاملی باعث میشود که یک محصول از دیگر رقبا متمایز شود؟ یکی از این عوامل، ایجاد سهولت برای استفاده از یک محصول است. این شرکت هم به خوبی توانسته با افزودن یک پوستهی سخت به شکلات آن را از سایر شکلاتها متمایز کند و برای نشان دادن این تمایز از این شعار استفاده کرده است.
۸. چیپس Lay’s: مطمئنا نمیتوانید فقط یکی بخورید
در حالیکه این شعار را میتوان در مورد همهی انواع تنقلات به خصوص چیپس بهکار برد، این شرکت به خوبی توانسته از این شعار به نفع خود استفاده کند. بیشتر ما تمایل عجیب و غیرقابل کنترلی برای خوردن تنقلات شور و ترد داریم. همین باعث میشود تا زمانی که چنین تنقلاتی جلوی ما قرار دارد، از خوردن دست نکشیم. در واقع میبینید که این شعار لزوما برای تأکید بر طعم محصول نیست. چیپسهای خوشمزهی دیگری هم در دنیا وجود دارند. نکتهی قابل توجه این است که این شرکت از تمایل ذاتی و غیرقابل کنترل انسان برای خوردن چنین محصولاتی استفاده کرده است.
۹. آئودی (Audi): پیشرفت به وسیلهی فناوری
این شعار اصلی آئودی از سال ۱۹۷۱ است. این شعار همه جا البته غیر از ایالات متحدهی آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد. در ایالات متحده این شرکت از شعار «حقیقت در مهندسی» استفاده میکند. اولین نسل آئودی ۸۰ سری B1 یک سال بعد از انتشار این شعار یعنی در سال ۱۹۷۲، روانهی بازار شد. این ماشین جدید، با همهی ویژگیهای نو و منحصربهفردی که داشت، بازتابی فوقالعاده از این شعار تبلیغاتی بود. در همین دههی ۱۹۷۰ بود که آئودی خود را به عنوان یک خودروساز خلاق مطرح کرد؛ خلاقیتهایی چون موتور پنج سیلندر (در سال ۱۹۷۶)، استفاده از توربو شارژر (در سال ۱۹۷۹) و چهار چرخ محرک (کواترو) در سال ۱۹۸۰. هنوز هم شاهد خلاقیتهای این شرکت در تولید انواع خودرو هستیم.
۱۰. دانکن دوناتس (Dunkin’ Donuts): آمریکا با دانکن اداره میشود
دانکن دوناتس، شرکت تولید شیرینی و کافیشاپهای زنجیرهای آمریکایی است. در آوریل ۲۰۰۶، شرکت دانکن دوناتس، بزرگترین تغییر شرکت را در طول تاریخ خود با رونمایی از کمپین تبلیغاتی چند میلیون دلاری و با شعار «آمریکا با دانکن اداره میشود» به اطلاع عمومی رساند. این شعار با توجه به این حقیقت انتخاب شده که بسیاری از آمریکاییهای پرمشغله از قهوهی دانکن دوناتس استفاده میکنند. هدف از این کمپین در واقع نشان دادن این مطلب است که بسیاری از افراد در بخشهای مختلف زندگی مثل کار و سرگرمی با برند دانکن دوناتس همراه هستند.
پس از ده سال استفاده از این شعار، شرکت به این نتیجه رسید که شعار انتخاب شده، چیزی کم دارد و آن گرامیداشت مشتریان فعلی و همیشگی دانکن دوناتس است. به همین دلیل در سال ۲۰۱۶، این شرکت، کمپین دیگری با شعار «ادامه دهید» به راه انداخت. به گفتهی این شرکت، شعار جدید در واقع بیان مدرنی از همان شعار ده ساله است.
کریس دامیکو (Chris D’Amico) معاون و مدیر گروه خلاق آژانس تبلیغات و بازاریابی هیل هالیدی (Hill Holiday)، در مورد دانکن دوناتس میگوید: «دانکن دوناتس در همهی بخشهای زندگی همراه شماست. درواقع شریک جرم شماست و در کشمکشهای روزانه شما را همراهی میکند. دانکن دوناتس نه تنها از نظر غذا و نوشینی بلکه از نظر احساسی و عاطفی هم انرژی مثبتی به شما منتقل میکند. ما شما را باور داریم. ما به مشتری اعتقاد داریم.»